هرروز که میگذرد، با توجه به شرایط سخت رفاهی، برخی افراد سعی میکنند آسانترین راه را برای کسب درآمد بیشتر انتخاب میکنند. تقلب و دزدی به روزتر و مدرنتر میشود و نیاز است که ما در راستای ارتقای سواد خود برای زندگی، سواد مالی و ارتباطی خود را ارتقا بدهیم تا امنیت بیشتری داشته باشیم. ساختار صحیح و درستی برای پیشگیری از این موضوع در جامعه وجود ندارد و نیاز به هشدار میباشد. برای این منظور چند هشدار و مثال را با هم مرور میکنیم.
دزدی از طریق دوستی
در کتاب 33 استراتژی جنگ، رابرت گرین نوشته شده است که ما در عصری زندگی میکنیم که مردم به ندرت و به طور مستقیم با یکدیگر رفتار خصومت آمیز دارند. قوانین و تعهدات اجتماعی، سیاسی و نظامی و نیز مفهوم دشمن تغییر پیدا کرده است. کسی که در ظاهر با شما دشمنی دارد و خصومتش را آشکار میکند در واقع یک برکت است. مردم به سختی آشکارا به شما حمله کرده و اهداف و نیت هایشان و نیز تمایلشان برای نابودی شما اغلب پنهان میکنند؛ اما در عوض سیاستمدارانه و غیر مستقیم به شما حمله میکنند. درست است که تعارضات و خشونت ظاهری کمتر شده است؛ اما رقابت در دنیای امروز حرف اول را میزند. برای پیروزی در این دنیای رقابتی، مردم آموخته اند که بیش از هر زمان دیگر، باید هوشمندانه رفتار و در خفا حمله کنند. آنها در بسیاری اوقات، دوستی ها را راهی برای مخفی کردن خواسته های تهاجمیشان میدانند و به شما نزدیک میشوند تا صدمهی بیشتری برسانند. یک دوست بهتر میداند که چگونه به شما آسیب برساند. آن ها به سوی شما دست دوستی و اتحاد دراز میکنند، در حالیکه این دوستی ها واقعی نیست. آنها در ظاهر حامی شما هستند؛ اما در اصل، منافع و مصلحت های خودشان را با هزینهی شما پیش میبرند…گاهی بی تفاوتی و بی توجهی سلاح های بهتری نسبت به تجاوز و تهاجم است. در تهاجم نمیتوانید دشمنیتان را پنهان کنید؛ اما با بی توجهی به سادگی می توان نقاب بر چهره زد. بدگمانی و همهدشمنپنداری را کنار بگذارید؛ اما بدانید که افرادی هستند که آرزوی رنج و زیان شما را دارند و به طور غیر مستقیم برای ضربه زدن به شما تلاش میکنند.
دزدی از طریق پیام از طرف دوستان
همکار ما میاد اینستاگرامش رو چک میکنه میبینه اصلا نمیتونه وارد اینستاگرام بشه. از اکانتش خارج شده. میفهمه اکانتش هَک شده. و اون هکر به تمام فالووراش پیام داده که سه تومن پول قرض میخوام، داری؟
خلاصه زنگ میزنه پلیس فتا، پلیس هم میگه کارخاصی نمیشه کرد. فقط به فالوورات زنگ بزن بگو قضیه اینطوریه، پول واریز نکنیدخلاصه تو همون چندساعت اول، حدود 7میلیون از اقوام این بنده خدا پول به جیب میزنه. و شماره کارتهایی هم که میداده معلوم نیست برای طلافروشیه مثلا یا جای دیگه. که خرید کرده رفته و قابل پیگیری نیست
چندنکته ضروری
اول اینکه اگه کسی بهتون گفت پول بریز و شماره کارت کسی دیگه رو داد، نریزید و زنگ بزنید به طرف
دوم اینکه، امنیت گوشیتون رو بالاببرید که قابل هک کردن نباشه. حتما رمز دومرحلهای تون رو فعال کنید
برید تو
Settings تنظیمات
Security امنیت
Two_factor Authentication احرازهویت دوعاملی
وقتی وارد این قسمت شدید، گزینه text massege رو بزنید، یه کد به شماره موبایلتون ارسال میشه، کد رو بزنید. فعال میشه از این به بعد هر کس میخواد اکانت شمارو نصب کنه، یه کد به شماره شما اسمس میشه، باید اون کد رو وارد کنه. بخاطر همین نمیتونه.
دزدی از طریق انتشار آگهی در دیوار و سایتهای مشابه
در این نوع دزدی یک جنس با قیمت نسبتا ارزان در وب سایت گذاشته میشود و فرد تماس گیرنده اصرار بر خرید جنس دارد. فرد آگهی دهنده کاملا منطقی پیشنهاد پولی بعنوان بیعانه میدهد ولی نه خبری از جنس و نه خبری از آدرس است.
دزدی از طریق فروش اتومبیل با قرار دادن در پارکینگ
در این نوع دزدی فرد خریدار یک بیعانه در اختیار فروشنده اتومبیل قرار میدهد و اتومبیل را در پارکینگ قرار میدهند. بلیط پارکینگ را نصف میکنند. قرار است پس از انجام نهایی معامله و انتقال پول فروشنده نصف دیگر بلیط را در اختیار خریدار دهد و او ماشین را از پارکینگ تحویل بگیرد. در این نوع دزدی خریدار، میگوید از خرید پشیمان شده است و اگر فروشنده نصف دیگر بلیط پارکینگ را میخواهد باید هزینه هنگفتی بپردازد. اگر خریدار بخواهد روند شکایت و ترخیص اتومبیل خود را طی کند، نزدیک به 6 ماه طول خواهد کشید. بنابراین با یک حساب کتاب به طور قانونی به این دزدی و کلاهبرداری تن میدهد.
پارتنر همراه
خبرگزاری مهر نوشت: آگهیهای مختلفی در فضای مجازی منتشر میشود که در آن فرد آگهی دهنده به دنبال شریک یا رفیق برای پیشبرد فعالیتهای روزمره خود است. اما این آگهیها تا چه اندازه واقعی هستند؟
در چند دهه اخیر کلمات مختلفی از زبان انگلیسی وارد زبان کوچه و بازاری مردم ایران شده است. «پارتنر» هم یکی از همین کلمات است. پارتنر که در لغت به معنای شریک و رفیق است احتمالا این روزها بیشتر از هر زمان دیگری به چشمتان بخورد. فقط کافی است سری به سایتهای انتشار آگهی نظیر دیوار بزنید تا در بخش داوطلبانه با آگهیهای درخواست دوست و پارتنر مواجه شوید.
قضیه از آنجایی شروع میشود که به بهانه یافتن پارنتر و همراه برای یادگیری زبانهای خارجه، موسیقی و حتی عکاسی و قدم زدن زیر باران آگهیها منتشر میشد. این آگهیها روز به روز بیشتر و بیشتر شده و حالا برای خود دارای یک بخش مجزا در این سایت انتشار آگهی هستند.
بحران تنهایی
اینکه در یک جامعه دیده شود که برخی از بچههای نسل جدید آن برای ابتداییترین کارها و فعالیتهای روزمره خود نیز نیازمند انتشار آگهی برای پیدا کردن یک همدم یا دوست میگردد، قبل از هر چیزی خبر از بحران تنهایی میدهد. بحرانی که میتواند در جامعه و به خصوص در نسل جوان ما رشد کند و خود را به مدلهای گوناگون نشان میدهد. حالا میخواهد در قالب انتشار آگهی برای پیدا کردن یک دوست باشد و یا ارتباط گیری غلط در دنیای واقعی پیرامون خود.
در دنیای جدید به دلیل رشد جمعیت و افزایش میانگین عمر و امید به زندگی و تراکم جمعیت در شهرها؛ انسان معاصر بیش از هر زمان دیگری، در میان جمع استقرار دارد، اما ضعف ارتباطی آن باعث شده روز به روز تنها شود.
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز اخیرا درباره این بحران گفته است: «خانوادهها نمیتوانند به خوبی با هم ارتباط برقرار کنند؛ کیفیت ارتباطات به شدت مختل شده، سوء تفاهم بالا و قدرت شنیداری و درک پایین است که این موارد مناسبات اجتماعی را دچار مشکل میکند.»
آن روی آگهیها
اما همه آگهیها صادقانه و از روی تنهایی نیست. این سری از آگهیها نیز پشت پردهای دارد که چندان خوشایند نیست. بسیاری از این آگهیها جعلی بوده و آگهیدهنده نه تنها به دنبال یادگیری موسیقی یا زبان انگلیسی نیست بلکه صرفا از آن به عنوان پوششی برای سوءاستفادههای جنسی بهره میبرد. با پیام دادن و جویا شدن شرایط، فقط جنسیت سن وضعیت تاهل و انواع عکسها را از شما میخواهند و خبری از یادگیری زبان و موسیقی نیست. بسیاری از آنها البته در گفتگوی اول همین که جنسیت شما را مطمئن میشوند با شما قرار میگذراند.
با وجود اینکه از این قبیل آگهیها سوءاستفادههای زیادی میشود، اما همچنان آنها در فضای مجازی منتشر میشوند. به نظر میرسد این روزها به دلیل اینکه هیچ نظارتی از سوی سازمانهای مربوطه وجود ندارد، هر فردی تنها با یک شماره تلفن در این صفحات عضو شده و هر آگهی که میخواهد را ثبت کند.
دزدی کارفرما از کارگر
یکی دیگر از دزدی ها و کلاهبردی های رایج دزدی کارفرمایان از کارگران و کارمندان خود میباشد. با توجه به عدم آشنایی کارگران و کارمندان از حقوق خویش، کارفرمایان شرایط سخت کاری را بر آنها تحمیل میکنند و انواع حقوق را از آن ها سلب می کنند. در برخی موارد مشاهده شده است که کارگرها برای جبران این موارد از کار خود کوتاهی میکند و این سبب خراب شدن کار و شکست کار و کارفرما میشود و این رابطه سلسله وار ادامه پیدا میکند.